Winkelwagen: 0


25,99
9,99
1943 Onderdrukking en verzet - deel 4

1943 Onderdrukking en verzet - deel 4

1943 is het jaar van de ommekeer. Door de Duitse nederlagen in Rusland en Noord-Afrika en het geleidelijk terugdringen van de Japanners in de Grote Oceaan wordt duidelijk dat nazi-Duitsland de oorlog niet gaat winnen. In januari eisen de geallieerden de onvoorwaardelijke overgave van Duitsland, dat hierop reageert met het uitroepen van de ‘totale oorlog’ en het inschakelen van telkens meer arbeidskrachten en hulpbronnen voor de oorlogsindustrie. Ook bezet Nederland krijgt hiermee te maken in de vorm van grootschalige tewerkstelling in Duitsland.

De groeiende problemen voor de bezetter geven een enorme impuls aan het verzet. Ondergrondse organisaties gaan zich nog intensiever bezighouden met spionage, sabotage, de illegale pers en het vervalsen van officiële papieren. Hoewel de hulp aan onderduikers steeds systematischer wordt aangepakt, komt dit voor het overgrote deel van de met deportatie bedreigde Joden te laat.

In de Nederlandse huiskamers tracht men het dagelijks leven zo goed en zo kwaad als het gaat aan de verslechterende omstandigheden en oplopende dreiging aan te passen.
9,99

1943 Onderdrukking en verzet - deel 4

EAN-code:
9789000358014

Aantal pagina's:
256

Bindwijze:
Paperback

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!



In winkelwagen
Anderen bekeken ook:
De wolven namen alles mee
Simon Goodman - Fritz Gutman, een telg uit een rijk Duits-Joods bankiersgeslacht, beheerde voor de oorlog een Amsterdamse dependance van de Dresdner bank aan de Gouden ...
6,99
In winkelwagen
Calissons
Jose Marechal -
2,99
In winkelwagen
Tussen twee vuren
- Joshua Yaffa, gerenommeerd journalist in Moskou en correspondent voor The New Yorker, voert ons mee naar het hedendaagse Rusland en de innerlijke strijd van ...
14,99
In winkelwagen
Tijd voor je leven
Marcia Ford -
9,99
In winkelwagen
De moderne Marokkaanse keuken
Hassan M'Souli - Heerlijke authentieke Marokkaanse gerechten. De Marokkaanse keuken is gebaseerd op traditionele recepten en technieken, maar alles draait om de intuïtie van de kok.
7,99
In winkelwagen